Nieuwsbrief . start clubseizoen | verslag KIRI wedstrijd | Reminder Winter-koppelwedstrijd | Paasmenu

 

Newsheader
  Martensplek nieuwsbrief

Onderwerp:  start clubseizoen | verslag KIRI wedstrijd | Reminder Winter-koppelwedstrijd | Paasmenu

Beste Bezoeker,

CLUBAVOND seizoen 2017

nieuwsbriefclubavond3“De golfer die zijn golf van gisteren blijft gedenken, verliest de hoop op goed golf de volgende morgen niet”. Daar sta je dan als golfer: staande in het heden, verbonden met het verleden en hoop op de toekomst.
(Vrij naar J.J.L.ten Kate, predikantdichter, 1819-1889).

Maar gelukkig, daar is ie weer… de Clubavond!! Lang naar uitgekeken, woensdag 5 april. Naar de banen 18:00 uur, afwisselend “nieuw”en “oud”, aanmelden vanaf 17:00 uur. Golfen in zijn puurste vorm. Stableford op zijn best. Lage handicappers, hoge handicappers, zelfs baan-permissiers, alles wordt gemengd, ook de geslachten. Ieder lid is welkom.

 Let op:Woensdag 5 en 12 april, Aanvang wedstrijd 17:45 uur, beiden Ring Oud!! 

Birdies, nearies, het blauwe boekje, golftechniek, etiquette vanzelfsprekend, respect voor de baan, pitchmarks, plaggen, Local Rules, alles komt aan bod. Wees niet bang als beginnend golfer, als u het even niet meer weet, wordt u geholpen door uw flightgenoten. Geen punt. Mix in optima forma.

Voor de beginners en nieuwkomers nog even. De Clubavondwedstrijd op woensdagavond gaat om het echie. Vanzelfsprekend hebben we ook respect voor de baan en de natuur. Pitchmarks (ook die van anderen), plaggen,…. U weet wel! Verder is het nog steeds zo dat een ingeleverde kaart van minimaal 19 Stableford punten beschouwd wordt als “qualifying” en dus ingevoerd in het NGF systeem.

nieuwsbriefclubavond1Help de wedstrijdcie een beetje. Spelerskaart goed en duidelijk invullen. Voor de nieuwkomers: voor speler en marker is er een kolom voor het noteren van de score. De kolom bestaat weer uit 3 kolommetjes. In de 1ste graag aantal slagen, in het 2e aantal score-punten en in het 3de graag voor begin wedstrijd in te vullen, verticale streepjes voor bij uw handicap behorende extra slagen. Please……!!

Iedere speler is vanzelfsprekend verantwoordelijk voor het netjes en goed invullen van het aantal slagen en de juiste handicap. De commissie is u dankbaar.

nieuwsbriefclubavond2Ieder jaar weer is de ervaring dat de clubavond de deelnemers die uitdaging en dat plezier biedt, welke men van golfen mag verwachten. En zit het even tegen, bijna niet te voorkomen in golf, dan brengt de evaluatie bespreking na afloop van de wedstrijd u er wel weer bovenop. Het knuffelgehalte is hoog op de clubavond. Geheid. Past ook wel bij de golfsport, het woord “sport” is nl. een heel oud Engels woord en betekent oorspronkelijk “minnegedartel” (Bron: Chris, leraar Engels bij Erasmus Verzekeringen te Rotterdam, vorige eeuw).

Neem de uitdaging aan de winnaar van vorig jaar Dolf Bloemink en de Birdie kampioenen Roelof Bijkerk, Geert Dikboom en Ronald van Kampen, ieder 2 birdies (moet kunnen!), van hun troon te stoten!

Maar het mooiste blijft natuurlijk toch altijd de gezelligheid en het napraten over die gemiste kans, waardeloos bunkershot en anders-nooit-gemiste-chip-voor-een-birdie. Bloopers zijn natuurlijk zeer welkom hier. Golfen, eenmaal begonnen, raak je er nooit over uitgepraat. De commissie kijkt in ieder geval naar u uit en verwacht weer een grote opkomst.

Dus, vanaf 5 april tot en met 6 september ieder woensdagavond CLUBAVOND. Bent u gewend om vooraf even in te slaan, komt u zich s.v.p. eerst aanmelden, anders wordt het zo stressen vlak voor 18:00 uur. Klein geld natuurlijk gepast bij de hand. Inschrijfgeld €2,50.

Wij zien u graag woensdag 5 april, vanaf 17:00 uur en een iets eerdere shotgun 17:45 uur.
Clubavond Commissie,

Wiebe Dijkstra, Henk Eefting, Ronald van Kampen, Jaap Kruitbos en Hans KuitertVerslag Kiri maandbeker

Na de wintermaanden gebruikt te hebben als trainingskamp onder begeleiding van onze nieuwe golfpro Gerrald Komduur (aanrader!!), was het 5 maart eindelijk tijd om de eerste krachtmeting met mijzelf aan te gaan, en mij in te schrijven voor de Kiri beker.

Ingedeeld met de sponsor zelf, Andre en mijn trainingsmaatje Hendrik-Jan Lip en daarnaast een heerlijk zonnetje stond niks ons in de weg om een heerlijke dag tegemoet te gaan.

De eerste hole gaf al direct het niveau aan waarop wij de baan in zouden gaan, Hendrik-Jan en ik lagen bij het 200 mtr paaltje, waarbij Hendrik-Jan uiteindelijk in zijn approach de bal op 3 cm van de vlag neerlegde.

De overige holes bleven op dit niveau gespeeld, waarbij bogeys en par elkaar rustig afwisselden. Tot hole 5…

Een heerlijke afslag, op de wintergreen, en Andre in mijn rug vanuit de bocht zijn approach naar de green aan het maken. Een hoop geschreeuw, gevolgd door Andre die in de volle sprint achter zijn gloednieuwe elektrische kar aanging, helaas wel het water in. Gelukkig geen al te grote schade, behalve een nat pak. Gevolg was helaas dat ik het ritme even kwijt raakte, en een dubbele bogey kon noteren. De volgende 2 holes was het weer even zoeken naar de vorm, maar op hole 8 liep het weer, en hole 9 was Ik er weer, en kon een mooie birdie noteren.

De eerste 9 konden we goed op terugkijken, Hendrik-Jan 21 en ik 20 punten, het begon erop te lijken dat we elkaar mooi konden aansporen.

Op naar de volgende 9 waar de ervaring leert dat het behoorlijk wat lastiger zal zijn om hier dezelfde score neer te zetten. Dit bleek dan ook zeer zeker geen makkelijk rondje, de regen van de avond ervoor had het spel niet makkelijker gemaakt, en met veel moeite is het gelukt om 12 punten binnen te sprokkelen, waardoor Hendrik-Jan en ik het clubhuis konden betreden met beide 32 punten, 1 birdie, en een longest drive voor Hendrik-Jan op de kaart. Volgens mij kan een golfpro zich geen betere reclame wensen dan 2 van deze leerlingen die de eerste wedstrijd van dit jaar zo afsluiten.

Dit smaakt zeker naar meer voor komend golfjaar, en de zondagen (zaterdag staat toch echt in het teken van de voetbal van de kinderen) dat ik mee kan doen zal ik ook zeker van de partij zijn. 

Nogmaals dank aan de sponsor voor het mogelijk maken van weer een mooie wedstrijd!

<Mark Ruigrok>Reminder: Winter - koppelwedstrijd 26 maart 2017

Zondag 26 maart a.s. staat de Winter - Koppelwedstrijd op het programma. Start 13.00 uur (shotgun) hole 1-9.

 

U kunt zich hiervoor inschrijven, zowel individueel of als koppel, via E-Golf4U.Menukaart Pasen

Menukaart PasenKlik op kaart voor groter 
Golfclub Martensplek | Haarweg 22, 7936 TP Tiendeveen | Tel.: 0528 33 15 58 | Fax: 0528 33 14 77 | www.martensplek.nl
Powered by AcyMailing